Studenten Hanze boos over tentamen: 'Te druk, te weinig afstand, geen ventilatie'

Foto via Sikkom

Studenten van de PABO zijn boos op de Hanzehogeschool omdat ze maandagochtend met meer dan honderd mensen in de Struikhal van de Aclo in Groningen een tentamen moesten doen. Volgens de studenten werd er nauwelijks rekening gehouden met de coronamaatregelen. De opleiding gaat diep door het stof. ,,Dit had niet mogen gebeuren.”

,,De ruimte was niet geventileerd en de afstand tussen de verschillende tafels was maximaal een meter, meer niet”, zegt één van de studenten tegen stadsblog Sikkom . Ook op de route naar de hal werden de voorzorgsmaatregelen niet in acht genomen. ,,Studenten stonden pal naast en achter elkaar in de rij. Dat was onverantwoord. Als er iemand met corona tussen liep, heb je grote kans dat straks veel meer mensen besmet zijn met het virus.”

Door misverstand tentamenhal niet klaargezet

De Hanzehogeschool stelt in een reactie dat de situatie van maandagochtend niet had mogen ontstaan. ,,Dit is niet acceptabel. De veiligheid van medewerkers en studenten staat voorop. Het staat buiten kijf dat fysieke tentamens veilig moeten worden georganiseerd.”

Volgens de opleiding is door een misverstand het tentamen in de Struikhal niet op tijd klaargezet. ,,Hierdoor moesten de tafels en stoelen ter plekke worden neergezet en stond er een aantal tafels niet op de juiste afstand. Studenten werden gevraagd om op afstand buiten de tentamenruimte te wachten. Hierbij is er niet door iedereen voldoende afstand gehouden.”

‘Andere tentamens wel goed verlopen’

De Hanzehogeschool zegt normaalgesproken alle coronamaatregelen in acht te nemen. ,,Alle overige tentamens zijn tot nu toe goed verlopen. Bij alle geplande tentamens gaan we uiterst zorgvuldig om met bovenstaande maatregelen.’‘

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu