Subsidie voor intensieve veehouderij

De provincie komt met een subsidieregeling die de intensieve veehouderij in Groningen duurzamer kan maken. In totaal is twee miljoen euro beschikbaar.

Met het geld kunnen boeren maatregelen nemen zodat hun bedrijf voldoet aan de eisen van het Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming. Dat kan betekenen dat het vee buiten kan lopen of dat de ruimte voor de dieren groter wordt gemaakt. De regeling start op 12 december en sluit op 14 maart.

Voor de provincie Groningen geldt dat vanaf 1 januari 2019 geen nieuwe intensieve veehouderijen meer bij mogen komen en dat bestaande bedrijven hun stal niet mogen uitbreiden. Tot die tijd is dit in een beperkt aantal gebieden nog wel mogelijk.

De provincie meldt dat de subsidieregeling tot stand is gekomen op verzoek van Provinciale Staten en LTO. Het is bedoeld om Groningse veehouders de kans te geven zich aan te passen aan de nieuwe situatie. Degenen die de subsidie aanvragen, krijgen 40 procent van de kosten vergoed. Het overige deel moeten ze zelf betalen. Per aanvraag is 100.000 euro beschikbaar.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.