Succes voor jonge Noorderlingen op Prinses Christina Concours

De 14-jarige cellist Caspar Westerman uit Zuidhorn en de 17-jarige pianist Manuel Sanguino uit Ruinen sleepten zaterdag tijdens de finale van het Prinses Christina Concours in het Zuiderstrandtheater in Den Haag respectievelijk de eerste en de tweede prijs in hun leeftijdscategorie in de wacht.

Cellist Caspar Westerman uit Zuidhorn won de eerste prijs in de leeftijdscategorie 12-14 jaar. Hij mag binnenkort een live-optreden in het radioprogramma ‘Spiegelzaal’ vanuit het Concertgebouw in Amsterdam verzorgen.

Het optreden van pianist Michel Sanguino uit Ruinen werd beloond met de tweede prijs in de leeftijdscategorie 15-17 jaar. Sanguino krijgt een beurs voor het volgen van een buitenlandse zomercursus en mag twee concerten van zijn idool bezoeken.

Acht jonge muzikanten werden voor de finale van het jaarlijkse concours voor jonge talentvolle muzikanten geselecteerd. Honderden jonge muzikanten deden mee aan de selectieprocedures.

Naast Caspar Westerman werden de eerste prijzen gewonnen door Johan Wiersma, accordeon (13 jaar, Hilversum), Mischa van Tijn, piano (15 jaar, Amersfoort) en Alexander Warenberg (17 jaar, Zoetermeer).

Geen enkele finalist ging met lege handen naar huis.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.