SuikerUnie-terrein mogelijk decor voor mountainbikers

D66 in Groningen wil kijken wat de mogelijkheden zijn om het SuikerUnie-terrein en de vloeivelden beschikbaar te stellen voor mountainbikers.

Daarbij wordt ook gekeken of er aansluiting bij de routes in Noordenveld mogelijk is. „Want Groningen fietsstad gaat wat ons betreft óók over de fietssport”, meent raadslid Tom Rustebiel.

Sinds de gemeente vorig jaar de fietsstrategie aannam, is de infrastructuur in ontwikkeling. D66 ziet echter ook graag dat er aansluiting komt bij de fietssport. „Er zijn inmiddels al zo’n 400.000 mountainbikers in Nederland en een MTB-route is een relatief voordelige en erg toegankelijke voorziening. Het past ook prima bij het beleid van de gemeente om de openbare ruimte geschikt te maken voor sport”, zegt Rustebiel.

De motie, die gesteund wordt door Partij van de Dieren en PvdA, is enigszins urgent. Buurtgemeente Noordenveld is momenteel namelijk volop bezig is met het onwikkelen van een mountainbikegebied. „Daar worden tientallen kilometers route aangelegd. Hoe mooi zou het zijn als je in Groningen op kunt stappen en via bijvoorbeeld de Bruilweering en het Peizerdiep aan kunt sluiten op het routenetwerk daar.”

Rustebiel ziet kansen op economisch en sportief gebied, maar vraagt in de motie ook aandacht voor de kwetsbaarheid van het SuikerUnie-terrein. „Door schaalvergroting op het platteland wordt voor veel soorten de stadsnatuur steeds belangrijker. Daar moet je uiteraard oog voor hebben als je dit soort ontwikkelingen wilt starten.” D66 hoopt bij een positieve reactie van het college, dat fietsers zelf ook met ideeën komen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.