Supersnelle surprises

Je hebt nog twee dagen tot Sint je een bezoekje komt brengen en o ja, je moet nog een surprise maken. Helemaal vergeten. Herkenbaar? Geen nood. Wij hebben tips voor drie snelle last minute surprises.

De benodigdheden heb je (bijna) allemaal wel in huis. Met een paar wc-rollen, dozen, lijm, aluminiumfolie en gekleurd papier kun je veel kanten op. Wij maakten een verrassing voor een man, een vrouw en een kind.

Mobiele gebruikers kunnen de video's hier (haai), hier (beertender) en hier (lippenstift) bekijken.

Wat heb je nodig:

Voor de vrouw maken we een lippenstift. Je gebruikt een lege keukenrol, zodat je al een beetje vorm hebt. Knip de bovenkant schuin af en maak het dicht met rood papier. Stop het cadeautje (die moet niet te groot zijn) in de rol en maak de onderkant dicht met zwart papier. Bekleed de rest van de rol met papier en klaar ben je.

Zien hoe wij dat hebben gedaan? Bekijk de video.


De beertender

Wat heb je nodig:

Veel mannen houden wel van een biertje en wat is er dan leuker dan die zelf te tappen? Bekleed een doos met je favoriete kleuren en zorg ervoor dat de onderste klep uitsteekt. Dat wordt het opvangbakje. Die bekleed je met aluminiumfolie. Maak vervolgens een gat in een wc rol en stop de andere erin. Bekleed ze met aluminiumfolie en plak ze op de doos. Om te tappen heb je natuurlijk ook een hendel nodig. Die maak je ook van aluminiumfolie, met een strookje papier eroverheen. Maak als laatste nog een persoonlijk logo en plak die op de tap.

Begrijp je het nog niet helemaal? Bekijk hoe wij het hebben gedaan in de video.


De haai

Wat heb je nodig:

Kinderen zijn vaak blij met een dier van papier. Om het nog een beetje spannend te maken kozen wij voor een haai. Bekleed een schoenendoos met blauw papier (of aluminiumfolie of servetjes als je geen blauw papier in huis hebt). Op het voorste randje van de deksel plak je een witte strook. Knip daar de de tanden uit. Op de doos zelf maak je tanden door witte driehoekjes op rood papier te plakken, in de vorm van een boogje, zodat de bek open staat. Dan het belangrijkste: de vinnen. Knip karton in de vorm van de vinnen. Beplak die met blauw papier en plak ze op de doos. Om de haai helemaal af te maken maak je nog een paar ogen en wenkbrauwen.

Benieuwd naar onze haai? Bekijk het in de video.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.