TV-programma Opsporing Verzocht geeft aandacht aan Groningse oplichters

Het TV-programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan een geval van oplichting in Groningen. Er kwamen verschillende tips binnen over de vrouw die daarbij betrokken zou zijn.

Een onderneemster in Groningen kreeg een telefoontje van een man die zei van de belastingdienst te zijn. Hij beweerde dat ze een grote betalingsachterstand had. Als ze niet snel zou betalen, zou de belastingdienst beslag leggen op haar bedrijf.

Ze moest meteen 12.500 euro overmaken. De man gaf twee rekeningnummers met namen van de rekeninghouders door. De man klonk zo agressief dat de vrouw het geld inderdaad overmaakte.

Voordat ze bij zinnen kwam en de bank belde om haar rekening te blokkeren, was het geld al opgenomen. De rekeningnummers bleken van zogenoemde katvangers te zijn; mensen die (tegen betaling) hun rekeningnummer ter beschikking stellen van crimineel, die zou buiten beeld blijft).

Een jonge vrouw in een opvallende trui en glimmende schoenen kocht vervolgens in verschillende telefoonwinkel smartphones met het geld. Een keer was ze in het gezelschap van een oudere man.

Opsporing Verzocht toonde duidelijke beelden van de vrouw. Dat leverde verschillende tips op, die nog moeten worden uitgezocht.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.