Taak- en celstraf voor mishandelingen en verkeersovertredingen

Een 25-jarige man uit Stadskanaal is voor drie mishandelingen veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van vijf maanden.

Een forse waarschuwing, omdat de man op dit moment werk heeft en de rechter deze positieve ontwikkeling niet wil dwarsbomen. De Knoalster had nog wel een oude celstraf van een maand boven het hoofd hangen, die hij nu wel moet uitzitten.

In de periode van juni tot september ging de man tot drie keer toe met iemand op de vuist. De ene keer vanwege nare praatjes over hem, de andere keer omdat de man zich stoorde aan de huisdieren. Hij moet één van de slachtoffers een schadevergoeding van honderd euro betalen.

Daarnaast werd de Knoalster eind vorig jaar betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs, onverzekerd rijden en hij reed bijna 50 kilometer harder dan was toegestaan. Voor deze verkeersovertredingen kreeg de man een boete van in totaal 1380 euro en een rijontzegging van in totaal tien maanden opgelegd. Ook nu ging de man in de proeftijd over de schreef en mag hij alsnog een eerder opgelegde taakstraf van 14 uur uitvoeren.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.