De rechtbank in Groningen

Taakstraf voor mishandelingen 'uit verdriet en frustratie', verdachte wil zijn leven beteren

De rechtbank in Groningen Rob Zijlstra

De 25-jarige Leftherie K. uit Groningen is door de rechtbank in Groningen veroordeeld tot vier maanden voorwaardelijke celstraf en een taakstraf van 100 uur wegens witwassen, bedreiging en mishandelingen.

Voor één mishandeling werd hij vrijgesproken, maar dat had geen invloed op de opgelegde straf. Die is conform de eis van het Openbaar Ministerie.

Een van de mishandelingen had plaats in augustus vorig jaar, kort nadat de vader van K. bij een geweldsincident in Hoogkerk was vermoord. De mishandeling was gericht tegen een familielid van een man die vastzit in verband met de moord. In de rechtszaal zei K. dat hij de man had geslagen ,,uit verdriet en frustratie.’’

Beter leven

De andere feiten waarvoor hij is veroordeeld speelden zich af in 2016 en 2017. K. gaf twee weken geleden aan dat hij zijn leven wil beteren en dat hij wil zorgen voor zijn moeder.

Tijdens het onderzoek heeft de politie een groot geldbedrag (49.000 euro) in beslag genomen. De rechtbank bepaalde dat hij dat geld niet terugkrijgt omdat het om crimineel geld gaat.

De strafzaak rond de moord dan wel doodslag op de vader van de verdachte wordt later dit jaar behandeld. Volgende maand is er wel een pro-formazitting ter voorbereiding op de inhoudelijke behandeling.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Rechtbank
menu