Taakstraf voor opgestapt raadslid Hoogezand-Sappemeer

De rechtbank heeft de 53-jarige Harry F. uit Kropswolde veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur waarvan 40 uren voorwaardelijk wegens ontucht met twee 17-jarige jongens.

F. is vrijgesproken van het seksueel binnendringen (verkrachting). Dit laatste ontkende hij. Ook de ontuchtige handelingen ontkende het voormalige raadslid. F. sprak zelf van 'onbetamelijk gedrag' wat gebeurde in een ‘voetbalelftalsfeertje’. De slachtoffers dachten daar anders over.

Eén van de slachtoffers was een stagiair, de andere medewerker bij het bouwbedrijf in Surhuisterveen waar F. directeur van is. Eén van de jongens durfde geen weerstand te bieden uit angst dat hij zijn stageplek kwijt zou raken. Dat laatste zou betekenen dat de jongen zijn schoolopleiding niet zou kunnen afronden. De rechtbank vindt dat F. misbruik heeft gemaakt van zijn positie. Een en ander speelde zich af in de eerste maanden van 2015.

F. maakte ook deel uit van de fractie van D66 in de gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer. Toen het nieuws naar aanleiding van de rechtszaak, twee weken geleden, naar buitenkwam, kondigde hij zijn vertrek aan. Of de veroordeling gevolgen heeft voor zijn positie bij het bouwbedrijf is onduidelijk. Behalve eigenaar van het bouwbedrijf was F. ook actief binnen diverse organisaties in Surhuisterveen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.