Take it slow op de fiets in Veendam

De voorronde van het NK Slowbiking in Veendam kwam traag op gang. Veendammers keken zaterdagmiddag eerst de kat uit de boom.

Eigenlijk hadden de eerste deelnemers om twaalf uur op de fiets moeten stappen om mee te doen. Ruim een uur later traden de eerste durfals aan.

Paulien Willems van het organiserende Cycle Fun Productions uit Amsterdam had er toen al heel wat demonstratierondjes opzitten. ,,Wat slowbiking is? Je fiets zo langzaam mogelijk 11 meter.’’

Verplaatst

Het evenement moest van het Museumplein uitwijken naar het Veenlustplein. Het Museumplein bleek al gereserveerd voor de finish van de deelnemers aan de oldtimerrally Veendam-Leer-Veendam. Wellicht dat daardoor bij begin wat minder belangstelling was.

Tegen een uur of twee stonden er toch tientallen mensen te kijken hoe deelnemers aan het balanceren waren op beach cruisers, fietsen met een extra breed stuur. Take it slow, was het devies.

Finalisten

Arijanie Oetoma uit Veendam kreeg als eerste deelnemer een aanmoedigingsprijs, een fietsbel. Door naar de finale van het NK Slowbiking Battle op 21 juni in Utrecht is hij niet. Daar mogen Nick, Tom en James uit Veendam wel aantreden.

Foto en video: Pieter Broesder

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.