Tameling: Ik word geen wethouder in Leek

‘Good old’ Paul Tameling van GroenLinks is niet beschikbaar als opvolger van de in juli onverwacht overleden Leekster wethouder Rien Honnef.

,,Veel mensen in het dorp trekken me hierover aan de jas. ‘Is dit niet iets voor jou?’, zeggen ze dan. Ik heb natuurlijk ervaring in de politiek. Vijfentwintig jaar lang was ik raadslid in Leek en ken veel dossiers’’, reageerde Tameling gistermiddag.

Toch sluit hij het wethouderschap voor zichzelf op voorhand uit. Tameling: ,,Ik ben 66 en doe vrijwilligerswerk waar ik veel plezier aan beleef. Bovendien ben ik jaren geleden al medisch afgekeurd vanwege hartproblemen. Ik heb geen trek in een baan waarbij je zestig uur in de week in de weer bent.’’ Als lid van de schaduwfractie van GroenLinks bemoeit Tameling zich nadrukkelijk met het zoeken naar een nieuwe wethouder voor zijn partij. Of het een interne kandidaat wordt, die uit de driekoppige raadsfractie komt dan wel iemand van buiten is volgens hem nog open. ,,Omdat een interne kandidaat niet is uitgesloten, is het zuiverder om een neutraal iemand dit proces te laten doen. ,,Wij gaan eerst in gesprek met onze coalitiepartners CDA en PvdA. En volgende week ga ik ook alvast even om de tafel met burgemeester Berend Hoekstra.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.