Tante Mo zamelt geld in voor haar zieke nichtje Esmay (2)

De tweejarige Esmay heeft kinderkanker en verblijft daarom sinds 2 maanden in het ziekenhuis in Utrecht. Foto: Monique Reebergen

Monique Reebergen (31) uit Delfzijl is een geldinzamelingsactie begonnen voor haar nichtje Esmay (2). Esmay ligt sinds twee maanden in het ziekenhuis in Utrecht. Ze heeft kinderkanker.

Een foto van een slapende Esmay siert de crowdfundingpagina . Zo op het eerste gezicht lijkt er niets aan de hand met de slapende peuter. Maar dat is er wel. Esmay ligt in het ziekenhuis.

In juli werd een Atypische Taratoide Rhabdoide Tumor (ATRT) bij haar ontdekt. Dat is een zeldzame en kwaadaardige vorm van kinderkanker. Ze moet voor meerdere behandelingen zoals chemotherapie en bestralingen in het Prinses Maxima Centrum (PMC) in Utrecht verblijven.

Crowdfundingsactie

Haar tante Monique Reebergen (31), of tante Mo zoals ze wordt genoemd, is een crowdfundingsactie gestart om haar familie een hart onder de riem te steken. ,,Angelique is een alleenstaande moeder en heeft naast Esmay nog twee kinderen: Noelle (8) en Levi (3). Ze moet rondkomen van een heel klein inkomen’’, legt Reebergen uit.

Omdat Esmay in Utrecht in het ziekenhuis ligt, verblijft Angelique (26) in een Ronald McDonald Huis. ,,Dat is niet gratis. Een nacht in het huis kost 15 euro.’’ Ondertussen betaalt ze gewoon de normale lasten voor haar huis in Appingedam. En als hier iets geregeld moet worden, reist ze heen en weer met het openbaar vervoer. En dat kost ook geld.

Teller staat op 1800 euro

Inmiddels heeft Monique ruim 1800 euro ingezameld. Het uiteindelijke doel is 20.000 euro. ,,Je moest een bedrag invullen, dus dat heb ik maar gedaan. We moeten gewoon zien hoe ver we komen.’’ Esmay heeft straks ook een rolstoel nodig en een speciaal bed. Dat wordt niet vergoed door de verzekering van Angelique, dus ook daar kan het gezin wel een bijdrage voor gebruiken.

Het is nog niet bekend wanneer Esmay weer naar huis mag. ,,De ene dag gaat beter dan de andere dag’’, zegt Monique. ,,Ze zit nu nog middenin het traject.’’

Helpende hand

Reebergen probeert overigens niet alleen haar nichtje te helpen. Deze week startte ze ook een actie voor een vriend wiens huis is afgebrand. ,,Die van Esmay is wel het meest belangrijk hoor. Maar ik dacht, misschien kan ik hem ook helpen.’’

menu