TegenwindN33: niets te maken met betonblikken

Actiegroep TegenwindN33, die ageert tegen de komst van windmolens, neemt met klem afstand van nieuw geweld in Meeden. De stichting wil gezegd hebben dat ze niets te maken heeft met het achterlaten van conservenblikken waar ijzeren pinnen uitsteken.

Via een verklaring op sociale media laat het bestuur weten geschrokken te zijn.

Deze week bleek dat op boerenland in Meeden tientallen blikken met uitsteeksels en volgegoten met beton waren neergelegd. Volgens boeren kunnen ze grote schade aanrichten aan hun combines en bovendien persoonlijke ongelukken veroorzaken. Er is aangifte gedaan.

De landbouwers, die windmolens op hun akkers krijgen, beschuldigen actiegroep Storm Meeden van sabotage. Die groep zegt van niets te weten. De kwestie houdt de gemoederen in het dorp bezig. De mogelijke komst van een windmolenpark bij Meeden is al lange tijd een splijtzwam.

TegenwindN33 zegt dat de situatie steeds verder verslechtert. ,,Men zoekt een ongekende grens op door schadelijke, gevaarlijke attributen achter te laten op akkers, en door onbegrijpelijke exessieve publieke uitlatingen zoals ‘polderterreur’en vergelijkingen met IS.’’

Meer weten over de achtergrond van het conflict? Lees dan onderstaand achtergrondverhaal, van 25 augustus 2014:

Een mijnenveld van protestborden

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.