Ten Boer wil wisselwoningen aan Verlaatweg en Boersterweg

Een tekening van de beoogde wisselwoningen in Ten Boer. Illustratie gemeente Ten Boer

Ten Boer wil het liefst dat de Nationaal Coördinator Groningen de wisselwoningen voor de versterkingsoperatie in het dorp aan de Verlaatweg en Boersterweg realiseert.

Dat maakte wethouder Annie Postma (GroenLinks) donderdagavond bekend in het Buurhoes in Ten Boer. De locatie Huijzer naast de Fazanthof, de straat die zo het nu lijkt als eerste wordt verbeterd, is reserve.

Volgens Postma streeft Ten Boer naar meerdere locaties om de versterkingsoperatie beter te faseren. De Nationaal Coördinator Groningen onderzoekt de voorkeursplekken nu met de gemeente. Na goedkeuring volgt een inrichtingsplan en kunnen omwonenden nogmaals reageren.

Keuze uit in totaal twaalf locaties

B en W maakten hun keuze na een inloopbijeenkomst op 14 maart. Daar lieten 269 bezoekers hun voorkeur voor een van de zeven locaties achter. Ze dienden bovendien nog eens vijf alternatieven in.

Bij hun keuze hebben B en W de argumenten van inwoners zwaar laten wegen, zei Postma. Ze vindt mogelijke overlast voor omwonenden een belangrijke afweging. ,,Niemand zit te wachten op wisselwoningen en er is geen locatie bij het dorp waar inwoners niet op uitkijken.’’

De in Ten Boer veel genoemde voormalige azc-locatie aan de Stadsweg in Woldwijk lijkt volgens Postma logisch voor wisselwoningen, maar is onmogelijk. ,,Afspraken tussen gemeente en Coöperatie Woldwijk laten geen wisselwoningen toe.’’

menu