Terras Eemshotel in Delfzijl nu al voltreffer

Ze hadden goede verwachtingen van het nieuwe terras van het Eemshotel in Delfzijl. Maar zo’n succes? Daar hadden eigenaren Bert en Jannie Boer niet op gerekend.

De hoteliers zijn er nog een beetje beduusd van. Op 17 juni werd het nieuwe, 105 plaatsen tellende, terras in gebruik genomen. Zonder toeters en bellen, maar het liep meteen storm.

Het Eemshotel is op een bijzondere locatie gebouwd, buiten de zeedijk en op palen. In verband met de stijging van de zeespiegel, de bodemdaling en de kans op aardbevingen wordt de zeedijk verhoogd en daarmee ook breder.

Groter strand

Deze dijkverzwaring wordt aangegrepen om het strand aanzienlijk te vergroten – waardoor de dijk naar binnen verlegd moest worden – en om het zogeheten Marconi-plan uit te voeren. Dat plan voorziet in de aanleg van onder meer kwelders, een vogeleiland en het al genoemde strand. ,,Op een dag kwam iemand van het waterschap hier om me te vertellen dat de werkzaamheden consequenties zouden hebben voor de entree van het hotel. Het was lastig dat de werkzaamheden overlast zouden geven maar ik zag ook meteen kansen”, zegt Bert Boer.

De overdekte brug naar het hotel maakte plaats voor een brede entree vanaf de dijk. Het simpele terrasje met slechts een paar zitplaatsen aan het begin verdween en aansluitend aan het hotel werd een groot terras gebouwd. De aankleding is zoals je die verwacht van een terras aan zee, inclusief blauw-witte gestreepte strandstoelen. Het uitzicht is imposant.

Zonlicht

In het zonlicht varen schepen over de Eems op weg naar Delfzijl of de Duitse havens. Aan de overkant is de Duitse kust te zien en noordelijk laat een witte pluim tegen de hemel zien waar de elektriciteitscentrale in de alsmaar groeiende Eemshaven staat. De daken en torenspitsen van Delfzijl en Farmsum laten zich aan de andere kant van de dijk zien.

Op en aan de voet van de dijk verzetten shovels grond, graafmachines happen er lustig op los en kiep-auto’s rijden af en aan. ,,Een fascinerend gezicht”, zegt Boer. ,,Het houdt de mensen niet weg, ze kijken er juist graag naar.”

Ineens The place to be

,,Het was meteen raak”, vertelt Jannie Boer. ,,Vanuit de rust die tijdens de verbouwing heerste, ging het meteen over op rolschaatsenwerk. We zijn compleet verbaasd door het snelle succes. Dit zou het proefseizoen zijn, kijken waar we tegenaan lopen, wat anders moet. Hier hadden we echt niet op gerekend.”

,,De gasten komen niet alleen hier uit de omgeving”, vult echtgenoot Bert aan. ,,We verwelkomen bijvoorbeeld ook veel bezoekers uit Groningen. We zijn blijkbaar ineens the place to be.”

De maansverduistering van vorige week zorgde eveneens voor een verrassing. ,,We hadden er niet aan gedacht. Om half tien kwamen de eerste groepen mensen aangewandeld en tot halftwee ’s nachts hebben we lopen bedienen.”

De lange, warme zomer heeft zeker bijgedragen aan de populariteit van het terras. Dat realiseren Jannie en Bert zich ook. ,,Maar kijk eens om je heen. Het is vooral de plek die het hem doet!”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.