Terug naar de Minimacamping in Opende: Gasten nemen met pijn in het hart afscheid

De minimacamping in Opende sluit over twee weken. Uit heel Nederland kwam hulp, oprichter Appie Wijma is overdonderd door het succes.

Zijn minimacamping maakt veel los. Een video van DvhN werd 3 miljoen keer bekeken op Facebook en Appie zelf heeft nog 4000 mailtjes die hij moet lezen. Wat erin staat? ,,Geen idee, ik heb ze dus nog niet gelezen."

De kans is groot dat het aanbiedingen zijn. Die komen uit het hele land. Iemand komt stoelen brengen, weer iemand anders komt tenten brengen en weer iemand anders komt eten brengen. Alles voor de gasten van Appie.

All inclusive

Die hebben weinig geld en kunnen daarom normaal gesproken niet op vakantie. Uit het hele land kwamen aanvragen van mensen die op vakantie wilden bij Appie en zijn minimacamping. ,,Ze betalen hier niets en het is all inclusive. Bovendien hebben ze hier even geen last van bijvoorbeeld deurwaarders."

Quirina van Lunzen uit Leeuwarden is verguld met de camping en met Appie. ,,Het is een bijzondere man. Voor mij is hij echt een barmhartige Samaritaan." Haar dochter Sophie vult aan: ,,Hij is een soort familie."

menu