Testritten met trein naar Weener

Omwonenden van het spoor tussen Bad Nieuweschans en het Duitse Weener zien over een paar dagen weer een trein rijden. Na een bijna een jaar gaat de Wiederline weer rijden. Het gaat om testritten voor medewerkers van ProRail en DB Netz.

Reizigers kunnen met ingang van komende zondag weer met de trein naar Weener. Dat was sinds vorig jaar december niet mogelijk nadat een vrachtschip de Friesenbrücke ramde en zoveel schade aanrichtte dat treinverkeer naar Leer waarschijnlijk tot eind 2020 niet mogelijk is.

Het is al langere tijd bekend dat de verbinding tot Weener wordt hersteld. ProRail deed aan het Nederlandse deel van het traject aanpassingen aan het beveiligingssysteem. Aan de Duitse kant ging DB Netz aan de slag met aanpassingen aan het spoor. Dankzij deze werkzaamheden kan de trein weer in Weener komen, omdraaien en terugkeren richting Bad Nieuwschans. Wie richting Leer wil reizen, kan met een bus.

Arriva blijft daarnaast snelbussen inzetten tussen Groningen en Leer. Die sluit aan op de treinen van Deutsche Bahn richting Bremen en blijft rijden totdat de brug is hersteld. Die operatie gaat naar schatting 30 miljoen euro kosten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.