The Student Hotel opent in juli de deuren

Ruim 350 kamers, een espressobar, restaurant, sportschool, binnentuin en studieruimten. The Student Hotel Groningen opent in juli volgend jaar de deuren.

Gisteren werd het hoogste punt bereikt bij de bouw van het hotel aan het Boterdiep. Het dak van de liftschacht werd 35 meter omhoog getakeld terwijl veel betrokkenen applaudisserend toekeken.

The Student Hotel heeft al vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Parijs en Barcelona. Het trekt vooral buitenlandse studenten. Die kunnen voor een studiesemester een kamer huren voor om en nabij de 650 euro per maand. Eén nacht blijven kan ook. Prijzen beginnen dan bij 50 euro. Kamers zijn te huren in verschillende groottes. De meeste hebben een gedeelde keuken, andere hebben eigen voorzieningen.

The Student Hotel speelt handig in op de groter wordende groep buitenlandse studenten in Groningen. Tien jaar geleden waren het er zo'n 1500. Nu is de 6000 ruim gepasseerd.

Als alles volgens plan gaat, opent het hotel nog voor volgend studiejaar: in juli 2016. ,,We liggen helemaal op schema'', zegt projectleider Edwin Hof van bouwbedrijf Plegt-Vos. ,,Het weer zit tot nu toe erg mee.''

Op de foto: Zo gaat The Student Hotel er volgens de ontwerpers uitzien.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.