Theater Geert Teis grijpt naast landelijke titel

Theater Geert Teis uit Stadskanaal is niet verkozen tot meest gastvrije theater van Nederland, een verkiezing onder leden van de ANWB.

Dat bleek deze week tijdens de prijsuitreiking in Hoofddorp. ,,De kans was erg klein en we blijven ontzettend trots op onze nominatie. Ik las net het juryrapport en we scoren op veel punten boven gemiddeld. Bovendien staan er wel vier pagina’s aan de meest lieve en leuke reacties’’, reageert directeur Nina Hiddema.

Geert Teis was als enige theater uit het Noorden in de race bij de verkiezing en deed mee in de categorie voor kleine gemeenten. De totale lijst telde 253 theaters uit het hele land die waren onderverdeeld in vier categorieën. Ruim 23.000 mensen brachten een stem uit. Meest gastvrije theater in de kleine gemeenten is de Schouwburg in Rijswijk.

Van de theaters in de grote steden werd het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam verkozen tot meest gastvrij.

De verkiezing werd voor het eerst gehouden. De ANWB organiseerde het. Leden werden opgeroepen te stemmen op hun favoriet. Dat gebeurde aan de hand van bereikbaarheid, horeca, prijsniveau en aanbod. Ook de sfeer, uitstraling en zicht op het podium maakten deel uit van de vragenlijst.

Foto Archief Harry Tielman

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.