Theo Thijssenschool in Hoogezand na week weer open na coronaverdenking

De Theo Thijssenschool Hoogezand gaat na een week gesloten te zijn, maandag weer open. foto dvhn

De Theo Thijssenschool in Hoogezand gaat maandag weer open. De school was een week gesloten na een mogelijke coronabesmetting.

De school in Kindcentrum Vosholen aan de Boomgaard in Hoogezand ging op slot nadat een substantieel deel van de werknemers in contact was geweest met een met corona besmette leerkracht en stagiaire.

Niemand positief getest

Het onderwijzend personeel ging uit voorzorg in quarantaine en werd getest op het coronavirus. Volgens een brief die vrijdagavond naar de ouders is gestuurd is niemand positief getest. Wel werd een coronabe-smetting vastgesteld bij een van de kinderen. De schoolleiding vraagt ouders positief geteste kinderen altijd te melden om een ongecontroleerde uitbraak in (delen van) de school te voorkomen.

De GGD adviseerde dat de school om organisatorische redenen gesloten zou worden, maar niet vanwege gezondheidsredenen. Aangezien er de afgelopen dagen niemand positief is getest, gaat de school vandaag weer open. ,,Wij zijn van mening dat fysiek onderwijs het beste is voor de ontwikkeling van de leerlingen’’, aldus de schoolleiding.

Aantal kinderen blijft thuis

Een aantal kinderen blijft op basis van de richtlijnen van het RIVM thuis. ,,Wanneer er sprake is van een situatie langer dan twee dagen, zullen we proberen deze kinderen te voorzien van afstandsonderwijs. Dat gebeurt door personeel en medewerkers die vanwege hun kwetsbare gezondheid thuisblijven.’’

Medewerkers mogen beschermende middelen dragen. ,,Dit is (nog) niet verplicht in het basisonderwijs, maar achten we gezien de omstandigheden wenselijk. Het gebouw is grondig schoongemaakt en delen van de school worden extra geventileerd. Leerkrachten van buitenaf en stagiaires blijven vooralsnog weg.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu