De Theo Thijssenschool in Hoogezand gaat maandag weer open. Dat schrijft de schoolleiding in een vrijdagmiddag aan de ouders gestuurde brief.

De school, gehuisvest in Kindcentrum Vosholen aan de Boomgaard in Hoogezand, ging maandag 26 oktober acuut op slot.

Dat gebeurde uit voorzorg nadat bleek dat een substantieel deel van de werknemers in contact was geweest met een met corona besmette leerkracht en stagiaire.

Niemand positief getest

Het onderwijzend personeel ging uit voorzorg in quarantaine en werd getest op het coronavirus. Volgens de brief die vandaag aan de ouders is gestuurd is niemand positief getest.

Wel werd een coronabesmetting vastgesteld bij een van de kinderen. De schoolleiding vraagt ouders positief geteste kinderen altijd te melden om een ongecontroleerde uitbraak in (delen van) de school te voorkomen.

Beschermende middelen

Aangezien er de afgelopen dagen niemand positief is getest, is besloten de school vanaf maandag weer te openen. ,,Wij zijn van mening dat fysiek onderwijs het beste is voor de ontwikkeling van de leerlingen. ‘’

Medewerkers mogen vanaf volgende week beschermende middelen dragen. ,,Dit is (nog) niet verplicht in het basisonderwijs, maar achten we gezien de omstandigheden wenselijk’’, schrijft de schoolleiding.

Afstandsonderwijs

Een aantal kinderen blijft op basis van de richtlijnen van het RIVM thuis. ,,Wanneer er sprake is van een situatie langer dan twee dagen, zullen we proberen deze kinderen te voorzien van afstandsonderwijs.’’

,,Dat gebeurt door ambulant personeel en medewerkers die vanwege hun eigen kwetsbare gezondheid, thuis moeten blijven.’’

Extra schoongemaakt

Om advies gevraagd zei de GGD dat de school om organisatorische redenen gesloten zou moeten worden, lesgeven was niet meer te verantwoord te organiseren, maar niet vanwege gezondheidsredenen.

De school is extra schoongemaakt en bepaalde delen van de school zullen extra worden geventileerd. Externe leerkrachten en stagiaires blijven vooralsnog weg. Ook begeleiding en/of vervoer door ouders vervalt vooralsnog.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen