Tientallen jonge Groningse landbouwers krijgen subsidie

74 jonge landbouwers in de provincie Groningen ontvangen subsidie zodat ze hun bedrijf duurzamer kunnen maken. Ze deden met succes een beroep op de Jonge Landbouwersregeling.

Die regeling is bedoeld om jonge boeren tot 40 jaar te helpen om hun bedrijf door te ontwikkelen voor of na een bedrijfsovername. In totaal is 800.000 euro beschikbaar gesteld. In de provincie Groningen kwamen 86 aanvragen binnen, waarvan er dus 74 zijn goedgekeurd.

Met een bedrag tot maximaal 20.000 euro kunnen jonge boeren zonnepanelen of kleine windmolens aanschaffen of aan de slag gaan met precisiebemesting. De provincie laat weten dat de regeling op 1 december voor de tweede keer wordt opengesteld voor een periode tot 15 januari 2017.

De provincie zegt blij te zijn met het aantal jonge boeren dat gebruik kan maken van de regeling. Deze week was in het nieuws dat duizenden boeren in Nederland op termijn moeten stoppen omdat ze geen opvolger hebben.

In Groningen heeft ongeveer de helft van de akkerbouwer en 65% van de melkveehouders een opvolger. Met deze regeling hoopt de provincie deze opvolgers te kunnen helpen in de periode van bedrijfsovername.

Op de foto: Gedeputeerde Henk Staghouwer (links) met Jos Vergeer, jonge landbouwer in Overschild. (Foto: Provincie Groningen)

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.