Tientallen nieuwe banen bij bedrijven in Marum en Delfzijl

De bedrijven JC-Electronics in Marum en Bouwman Hydrauliek in Delfzijl ontvangen ieders 50.000 euro van de provincie. De subsidie helpt om duurzamer te werken en zorgt bovendien voor in totaal bijna zestig nieuwe banen.

Bij JC-Electronics wordt industriële elektronica ingekocht, verkocht en gerepareerd. Met de subsidie van de provincie wordt het krattentransportsysteem uitgebreid met twee zelfrijdende wagentjes. Die worden ingezet op de nieuwe locatie van op bedrijventerrein Leeksterhout.

Het systeem transporteert producten en onderdelen tussen het magazijn en de technische dienst. De provincie laat weten dat het de bedoeling is om het energieverbruik nog verder terug te dringen door energie terug te winnen uit het lopende-bandsysteem. De investering levert naar verwachting in de toekomst vijftig extra arbeidsplaatsen op.

Ook Bouwman Hydrauliek in Delfzijl rekent op extra banen, acht in de komende vier jaar. Het bedrijf, dat hydraulische cilinders maakt en repareert, kan met de subsidie van de provincie een nieuwe freesmachine aanschaffen.

De verwachting is dat daarmee sneller gewerkt kan worden. De kwaliteit zal verbeteren, het bedrijf kan grotere en meer ingewikkelde projecten uitvoeren en kan bovendien nieuwe producten ontwikkelen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.