'Tientallen willen bord De Blauwe Engel hebben'

Foto archief DvhN

Het feestcafé was al gesloten, maar de neonletters prijkten nog trots aan de muur. Tot maandagochtend. In alle vroegte werd de lichtbak van de gevel geschroefd. Dag Blauwe Engel.

,,Het is onvoorstelbaar. Tientallen mensen hebben al aan me gevraagd of ze het neonbord mogen kopen", zegt kroegbaas Jeroen de Vries. ,,Maar we verkopen de letters niet. Het bord krijgt een opknapbeurt en wordt teruggehangen in 't Vaatje."

De Blauwe Engel maakt plaats voor 't Vaatje. De Vries heeft 19 jaar het café ’t Vaatje in de Poelestraat gehad, maar moest vorig jaar geheel tegen zijn zin het pand verlaten . Na een lange zoektocht kan hij nu zijn kroeg openen in het pand van De Blauwe Engel.

Arnold Ekhart en Jan van der Ploeg haalden maandagochtend de neonletters van de gevel. Van der Ploeg heeft een reclamebedrijf en begin jaren negentig het bord ontworpen en geplaatst. ,,We hebben namen van veel kroegen hier ontworpen. Normaal gesproken maakten we losse letters, maar dat kon hier niet. Te gevaarlijk omdat het bord laag hangt. Om beschadigingen te voorkomen zijn de letters achter plexiglas geplaatst."

De Vries verwacht woensdag 't Vaatje te kunnen openen. ,,Ik weet nog niet precies waar het bord komt, maar we reserveren een mooi plekje."

menu