Tijd voor verandering bij Blauwestad Pura Vida

Blauwestad Pura Vida, het gratis openluchtconcert van het Noord Nederlands Orkest in Blauwestad, beleeft zondag 28 augustus zijn tiende editie. Tijd voor verandering bij het klassieke-muziekfeest.

Het was in het verleden regelmatig de vraag of Pura Vida de tiende editie zou halen. Voormalig organisator Stichting Pura Vida kampte verschillende keren met grote financiële problemen. Er werd zelfs een oproep gedaan aan particulieren om donateur te worden, maar dat leverde weinig op.

De organisatie is dit jaar overgenomen door Projectbureau Blauwestad. ,,De provincie Groningen en de gemeente Oldambt subsidiëren het concert’’, zegt Erica Tervelde van het projectbureau. ,,We hebben alle sponsors weer aan ons kunnen binden en sponsor Geveke Bouw is er – als bouwer van de nieuwe huizen in het Havenkwartier – bij gekomen.’’

Het Noord Nederlands Orkest (NNO) experimenteert sinds een aantal jaren met klassieke versies van popmuziek. Na onder meer The Beatles, ABBA en David Bowie verdiepte het orkest zich dit seizoen in de The Rolling Stones. Tomm Trapp maakte de symfonische arrangementen van hits als Ruby Tuesday, Under My Thumb en Angie. Op Pura Vida speelt het NNO zowel licht klassiek als cross-over. Was er voorheen sprake van een scheiding tussen de genres, dit keer loopt het programma wat vloeiender in elkaar over. ,,Er is daarom geen presentator die de stukken aan elkaar praat, zoals andere jaren’’, zegt Tervelde.

Dat is een beetje jammer, want juist dit jaar wordt de bekende radio- en TV-presentator Eric Corton op het podium verwacht. Vorig seizoen gaf Corton toelichting bij het Bowie-programma van het NNO. Ook zong hij, samen met zangers Tim Knol en Tim Akkerman (voorheen Di-rect) de Stones-nummers. ,,Corton komt op 28 augustus alleen in de rol van de zanger", zegt Tervelde.

Ook Tim Knol en Tim Akkerman treden aan. ,,Dat is de reden dat Pura Vida dit jaar op zondag is’’, verklaart Tervelde. ,,De solisten waren op zaterdag niet beschikbaar.’’

Vanwege het jubileum is er na het concert – dat om 22.00 uur is afgelopen – een dj voor een afterparty op het terrein. Het gratis concert begint om 19.30 uur. Wie geen stoel of kleedje wil meenemen, kan voor een paar euro een stoel huren. Luisteren vanaf een eigen of gehuurd bootje op het water kan ook.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.