Tijdelijke buurtcamping voor minima op terrein van Paradigm

Paradigm was tijdens een bedrijfsfeest al eerder even in gebruik als kampeerterrein. Foto: Knelis

Op het festivalterrein van Paradigm komt een buurtcamping voor minima. Het vakantieplekje wordt maandag met hulp van vrijwilligers opgebouwd.

Het idee voor de buurtcamping ontstaat na het Facebookbericht van Esmeralda Bos. Zij schreef een paar weken geleden dat haar gezin graag weer wil kamperen, maar daar heeft ze het geld niet voor. Dankzij corona zijn de goedkopere en soms zelfs gratis opties amper voor handen.

In dezelfde periode heeft Marlous Oynhausen over een ander onderwerp contact met de Stadjerspas (de pas waarmee Stadjers met een laag inkomen korting krijgen op leuke uitjes). Omdat de oproep van Bos Oynhausen raakt, legt ze het voor aan Stadjerspas en Paradigm. Het idee: Paradigm heeft een fantastisch festivalterrein waar komende zomer geen festivals zijn, waarom daar niet een tijdelijke camping van maken?

Iedereen wil belangeloos meewerken

Paradigm is direct enthousiast en stelt kosteloos het terrein ter beschikking. Bij ‘Stadjerspas’ reageren ze ook opgetogen. Sterker: binnen vier weken is het idee uitgewerkt tot een probeersel voor minima die komende maandag losgaat. Oynhausen: ,,De mainstage wordt de komende dagen omgebouwd tot tijdelijke camping met alles erop en eraan. Daarbij krijgen we hulp van Appie Wijma, van de minimacamping in Opende, en van Welcome to the Village (Wttv), het festival in Leeuwarden.”

Wijma en WttV staan tenten, luchtbedden en andere kampeerspullen af waarmee de camping wordt opgebouwd. ,,We vroegen aan Appie of we een paar tenten mochten lenen, maar daar wilde hij niks van weten. Na alle aandacht in de (landelijke) media voor zijn minimacamping werd hij overspoeld met tenten. Hij had er zoveel dat hij erop stond dat we ze zouden houden in plaats van lenen. Ook WttV kwam zonder aarzeling met allerlei suggesties.”

Try-out van drie dagen

De camping wordt maandag met hulp van vrijwilligers opgebouwd en gaat dan van maandag tot en met woensdag los. Als try-out , verduidelijkt Oynhausen. ,,We hebben al twintig gezinnen uit De Hoogte, Indische Buurt en Korrewegwijk die komen kamperen. Als het goed bevalt willen we het komende zomer nog grootser organiseren.”

Om te zorgen dat het de gasten aan niks ontbreekt, wordt van alles georganiseerd. Net als op de echte camping. ,,Er komt een sportinstructeur langs om sportles te geven. We gaan waarschijnlijk wat met muziek doen, organiseren de campingbingo en zo staan er nog een aantal activiteiten op het programma”, verklapt Oynhausen, die erg in haar nopjes is met alles wat in korte tijd wordt neergezet.

,,Het is zo fijn om te werken met partijen die alles belangeloos doen zodat deze gezinnen hopelijk een leuke kampeervakantie hebben bij ons op het terrein. Vooral voor Esmeralda vind ik het geweldig. Zij heeft alle partijen samengebracht en zet zich voor honderd procent in.”

menu