Tijdelijke kazerne in Uithuizen

De brandweer in de gemeente Eemsmond opent nog voor de zomervakantie een tijdelijke kazerne bij transportbedrijf Klip in Uithuizen.

Daarmee lopen de spuitgasten vooruit op de nieuwe brandweerkazerne die in het dorp zal verrijzen. De laat nog even op zich wachten. Naar een geschikte locatie wordt al geruime tijd gezocht.

Concentratie

De nieuwbouwplannen en de tijdelijke kazerne vloeit voort uit het besluit van de Veiligheidsregio Groningen om de huidige blusgroepen in Usquert en Uithuizermeeden samen te voegen in Uithuizen.

Die concentratie is volgens de hulpdienst noodzakelijk om de brandweerinzet in de gemeente Eemsmond ‘toekomstbestendig te maken. De brandweer kampt met vergrijzing en een teruglopende aanwas van nieuwe vrijwilligers.

Tijdelijk

De Veiligheidsregio kiest nu voor een tijdelijke kazerne om los te kunnen met de vorming van de nieuwe blusgroep Uithuizen. De werving en opleiding van vrijwilligers begint zo snel mogelijk. De gemeente start binnenkort een vergunningsprocedure voor de uitvalsbasis bij Klip Transport, op het bedrijventerrein Nijverheidsweg.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.