Tijdelijke school in Bedum op 70 vrachtwagens

BEDUM De voorbereiding van de bouw van de tijdelijke school ten zuiden van de ijsbaan in Bedum begint in mei. Dat levert druk verkeer op, want het onderkomen bestaat uit kant-en-klare units die in zeventig transporten worden aangeleverd.

Leerlingen van vier scholen in Bedum, St. Walfridus, gbs Horizon, cbs Regenboog en obs Togtemaarschool krijgen er de komende drie jaar onderdak, omdat hun eigen gebouwen aardbevingsbestendig worden gemaakt, middels verbouw of nieuwbouw.De tijdelijke school wordt na de zomervakantie in gebruik genomen. De Horizon en de St. Walfridusschool trekken er als eerste in.

Het tranport van de units naar bouwplaats vindt in juni plaats. Dat duurt naar schatting tien werkdagen. De vrachtauto’s komen van een opslagterrein in de stad Groningen en gaan via de Eemshavenweg en de Sint Annerweg naar Bedum en dan via de Reiger en Fazant in wijk Ter Laan naar de locatie.

Voor het transport in de bebouwde kom worden verkeersregelaars ingezet. In Ter Laan geldt een snelheidsbeperking voor vrachtauto’s. Op de drukste dagen rijdt er één vrachtwagen per drie kwartier. De transporten kruisen elkaar volgens de gemeente niet in Bedum. Dat gebeurt op de Eemshavenweg.

Bedum pakt in totaal zes scholen aan. Naast de vier in Bedum zijn dat de R.A. Venhuisschool en cbs De Akker in Zuidwolde die fuseren en een nieuw gebouw op de plek van de laatste krijgen. De NAM betaalt de kosten van de versterking. De rekening van de verduurzaming en bouwen voor de toekomst ligt op het bordje van de gemeente.

De gemeenteraad ging onlangs akkoord met het ambitieuze plan, al is nog drie miljoen euro ongedekt. Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders is daarover in overleg met verschillende ministeries.

De gemeente Bedum belegt voor woensdag 13 april een inloopbijeenkomst over het transport. Dat zal zijn in het Trefcentrum in Bedum en de aanvang is om 17.00 uur. Dan zijn ook vertegenwoordigers van Jan Snel uit het Utrechtse Montfoort van de partij. Het transportbedrijf verzorgde ook het transport van de tijdelijke school in Loppersum.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.