TikTok Tammo schrijft bietenlied dat wél mag worden gedraaid: #freethebiet'n. Bekijk hier de opnames van de videoclip

Internetheld TikTok Tammo heeft een nieuw lied over suikerbieten dat wel mag worden gedraaid: Free The Biet’n. Het vorige bietenlied ‘Dikke Bak met Biet’n’ moest begin deze maand van internet worden verwijderd.

TikTok Tammo had voor de melodie van het nummer gebruik gemaakt van Mambo No.5 van Lou Bega, maar die was daar niet van gediend. Vrijdag is het nieuwe nummer 'Free The Biet’n' met bijbehorende videoclip in première gegaan. Dagblad van het Noorden was bij de opnames door Dive In, in de Stadsschouwburg Groningen.

Johannes Peetsma

TikTok Tammo is het alter ego van de Groninger Johannes Peetsma. Op social media heeft het typetje al vele tienduizenden volgers. „Het nieuwe lied is eigenlijk een protestballad, omdat het vorige nummer offline moest”, aldus Peetsma. Het nieuwe nummer is geschreven en gecomponeerd door Johannes Peetsma en Marius van der Leij.

Fans van TikTok Tammo mogen ook meedoen in de videoclip. Daarvoor konden ze zelf een filmpje instuurden waarin ze een briefje omhoog houden met daarop geschreven #freethebietn. „Er zijn honderden mailtjes met filmpjes binnengekomen en ik ga m’n best doen om die allemaal in de videoclip te krijgen. Al vraag ik me af hoe dat moet.”

menu