Tivoli Siddeburen eindelijk tegen de vlakte

Niemand kan het nog bevestigen, maar als de voortekenen niet bedriegen gaat de ruïne van Tivoli in Siddeburen binnenkort tegen de vlakte.

,,Sloop voormalig Tivoli in Siddeburen begint zeer binnenkort’’, twitterde de Slochter burgemeester Geert-Jan ten Brink. ,,Mooi dat eigenaar nu doorpakt.’’ Bij de tweet staat een foto van het verpauperde pand met hekken eromheen, met daarop een spandoek van Eerens sloopwerken uit Assen.

Waarschuwingen

Zowel eigenaar Jaap Slomp uit Hoogeveen, als het sloopbedrijf zijn in verband met de bouwvak niet bereikbaar voor commentaar. Maar er is alle aanleiding om de burgemeester op zijn tweet te geloven. De gemeente Slochteren sommeerde de projectontwikkelaar in juni al om de boel voor 1 september netjes te maken. Blijft Slomp in gebreke, dan legt de gemeente hem een dwangsom op met een maximum van 50.000 euro.

De gemeente had hem al eens eerder gewaarschuwd de zaak vóór 1 juni op te ruimen. ,,Deze ondernemer gebruikt wel mooie woorden, maar hij doet niets’’, mopperde Ten Brink. De gemeente had Slomp al een sloopvergunning gegeven en een vergunning om nieuw te bouwen. ,,Wij kunnen wel begrijpen dat het allemaal wat langer duurt’’, aldus Ten Brink, ,,maar het gaat erom dat het er netjes uitziet. Dus het is óf slopen, óf de aanblik verbeteren.’’

Beklag

Tivoli is een voormalige uitgaansgelegenheid op de hoek van de Eideweg en de Hoofdweg in Siddeburen. In de jaren zestig en zeventig was het een bekend uitgaanscentrum. Elk weekeinde trok de glazen dansvloer honderden danslustigen uit de hele provincie.

Vijf jaar geleden ontmantelde de politie er een hennepkwekerij met zevenhonderd planten, arresteerde twee Polen en spijkerde de boel dicht. In 2006 was de laatste vereniging, kegelclub Tivoli, al uit het pand vertrokken en was het over en uit met het partycentrum en restaurant.

Omwonenden beklaagden zich herhaaldelijk bij de gemeente. De buurt voelt zich onveilig, klaagt over aantasting van het woongenot en doet door overlast van jongeren in het weekeinde geen oog meer dicht. Huizen in de omgeving van Tivoli bleven jarenlang onverkoopbaar.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.