Toch bemiddeling rond geschorste directeur Driespan in Harkstede

Een professionele bemiddelaar onderzoekt of terugkeer mogelijk is van de geschorste directeur Mijna de Bruin op obs Driespan in Harkstede.

Bestuurder Hester van Gorkum van van scholenkoepel OPOS gaat binnenkort met De Bruin in gesprek in het bijzijn van de bemiddelaar. Doel van de gesprekken is om te bekijken of het vertrouwen tussen de partijen kan worden hersteld.

Uitkomst

,,Terugkeer van De Bruin op De Driespan kan pas weer aan de orde zijn als dit vertrouwen is hersteld’’, schrijft Van Gorkum in een brief aan de medezeggenschapsraad. Ook collega-directeuren van naburige scholen nemen deel aan de gesprekken. ,,Het valt nu nog niet in te schatten wanneer de uitkomst van deze bemiddelingspoging helder zal zijn en wat dit zal betekenen voor het vervolg’’, aldus Van Gorkum.

‘Interimdirecteur nodig’

Zij wil op korte termijn een interimdirecteur aanstellen op de school. Dit in een tussentijds advies dat is uitgebracht door onafhankelijk onderzoeker Annemarie Machielsen die op verzoek van Van Gorkum de problemen rond directeur De Bruin op Driespan in kaart brengt. Ook het functioneren van de staf van OPOS neemt zij in dit verband onder de loep. Van Gorkum heeft voor de interiumfunctie inmiddels drie ervaren kandidaten geselecteerd. Ze vraagt de medezeggenschapsraad en (een afvaardiging van het) personeel om op korte termijn hieruit een keus te maken.

Samenwerking

Directeur De Bruin is eind vorig jaar geschorst omdat ze onvoldoende constructief zou willen samenwerken met collega-directeuren van naburige scholen die vallen onder OPOS. Veel ouders op Driespan willen dat De Bruin zo snel mogelijk terugkeert op de school in Harkstede.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.