Toch betalingsregeling tussen Trademark Office en schuldeisers

Het kantoor van Bok-Bright, oftewel Trademark Office, aan het Kwinkenplein in Groningen. Foto Peter Wassing

Callcenter Trademark Office treft een betalingsregeling met de groep ondernemers die het faillissement van het bedrijf hadden aangevraagd. De faillissementszaak wordt aangehouden.

Trademark Office verkocht per telefoon domeinnamen aan bedrijven, veelal kleine middenstanders. Daarbij zijn telefonisten oneerlijk te werk gegaan, zo oordeelden meerdere rechtbanken. In de verkoopgesprekken deden ze zich voor als onafhankelijke toezichthouder, en suggereerden ze dat een concurrent van de klant al op het punt stond de domeinnaam te kopen. Maar dat klopte niet.

De mensen die met Trademark Office in zee gingen, deden dat op basis van bewust gedane onjuiste mededelingen. Daarom, verklaarden meerdere rechtbanken eerder dit jaar, zijn de koopovereenkomsten niet geldig.

Trademark Office werd in een aantal rechtszaken veroordeeld tot het voldoen van de volledige proceskosten: in totaal duizenden euro’s. Dat heeft het bedrijf tot dusverre niet gedaan, volgens een medewerker omdat er te weinig geld in kas is.

Acht weken tijd om te betalen

Een groep gedupeerden had daarom het faillissement van Trademark Office aangevraagd, maar maandag bereikten directeur Danny Sahit en jurist Madhavi Nagessersing overeenstemming over een betalingsregeling. „Er zit een regeling in de pijplijn”, bevestigt Nagessersing. Ze kan niet zeggen wat die precies inhoudt. „In elk geval is het zo gunstig voor mijn cliënten dat we de zaak aanhouden.”

De faillissementszaak zou dinsdag worden behandeld door de rechtbank in Groningen, maar is nu acht weken uitgesteld om Trademark Office de kans te geven om aan de betalingsregeling te voldoen. Als dat niet gebeurt, gaat de rechtszaak alsnog door.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen