Toch geld voor veilige fietsroute Den Andel

Scholieren en andere fietsers kunnen opgelucht ademhalen: er is toch een potje gevonden voor een veilige route tussen Rasquert en Den Andel.

Het college had hiervoor in de kadernota geen geld gereserveerd, maar een meerderheid in de gemeenteraad vindt dat onaanvaardbaar.

CDA, ChristenUnie, GroenLinks, VVD en CDW 2.0 willen 340.000 euro uit de algemene reserve halen om de Andelsterweg veiliger te maken voor fietsers, zo stellen ze voor in een amendement waarover donderdagavond wordt gestemd. Daarmee is het project grotendeels gefinancierd.

De PvdA beloofde dinsdagavond dit waarschijnlijk ook te steunen. ,,Met het verdwijnen van de school hebben we een inspanningsverplichting’’, stelde fractievoorzitter Jan Willem Nanninga.

Sinds de school in Den Andel vorig jaar zomer de deuren sloot, moeten de kinderen op de fiets naar Rasquert of Pieterburen.

Twee scholieren maakten dinsdagavond in een dialoog in de raadszaal duidelijk waarom de weg snel veiliger moet worden. Zij werden vergezeld door een groep inwoners van Den Andel en Westernieland in veiligheidshesjes.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.