Toch nieuw plekje voor waddenschilder Busser

Er is een oplossing voor waddenschilder Geurt Busser. Hij krijgt alsnog een voor hem geschikte plek in de haven van Lauwersoog.

Dat is de uitkomst van een gesprek dat Busser heeft gehad met Havendirecteur Harm Post van Groningen Seaports.

Busser lag jarenlang gratis in de haven van Lauwersoog aan een pier van Rijkswaterstaat. Hij kreeg te horen dat die steiger in slechte staat verkeerde en wordt afgebroken. Voor Busser was geen nieuwe plek voorhanden, tot woede van de schilder. Hij overwoog dan maar helemaal met schilderen te stoppen na 32 jaar actief geweest te zijn. Brieven aan het provinciebestuur leverden aanvankelijk ook niets op.

Recreatiehaven

Inmiddels is er dus toch een nieuwe stek voor de aquarellist uit Warffum gevonden. ,,Ik krijg nu een plekje in de recreatiehaven in Lauwersoog. Maar wel vooraan, zodat ik niet al te ver hoef te lopen met mijn doeken. Ook is er een plekje waar ik mijn vrachtwagen neer kan zetten’’, zegt Busser tevreden.

,,In de praktijk moet nog wel blijken of het allemaal werkt. Maar dat merk ik snel genoeg. Mijn doeken meten een meter twintig bij twee meter, dat is me een geheister. Ik ben in elk geval heel erg tevreden dat er toch nog een oplossing voor mij is gevonden’’, zegt Busser.

In het verleden werkte hij jarenlang vanuit het haventje van Noordpolderzijl. Dat is echter grotendeels dichtgeslibd en niet goed toegankelijk voor het schip dat Geurt Busser gebruikt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.