Twee verschillende blauwe Volvo's botsen op dezelfde avond tegen een en dezelfde woonboot

Hoe groot is deze kans? Een blauwe Volvo stationwagon rolt van de kade, tegen een woonboot. Nog geen tien minuten nadat de auto weer op de kant staat, rolt er nóg een Volvo stationwagon tegen hetzelfde schip. Het bizarre voorval gebeurde donderdagavond onder de ogen van een groep studenten aan het Groningse Schuitendiep.

Het is pakweg 21.00 uur als de eerste wagen richting het diep rolt. Handrem vergeten. Daar gaat de Volvo V50 uit 2006.

De eerste Volvo die tegen het woonschip rolde, een V50.

Studenten horen vreemd geluid en bellen politie

De 21-jarige Maud drinkt met medestudenten een biertje in de medische faculteitskroeg, precies tegenover het woonschip. Ze horen een vreemd geluid, gaan naar buiten en zien de wagen met de bumper tegen het schip staan. ,,We hebben de politie gebeld met de mededeling dat er een blauwe Volvo van de kade rolde'', zegt Maud een dag later.

De eigenaar van de auto is verderop en komt aanrennen. Hij en de studenten binden een touw om de trekhaak.

,,Wij trekken'', zegt een student die ook bij de kroeg was. ,,Maar dat had totaal geen zin.''

Er moet een bergingsauto aan te pas komen om de auto de kade op te trekken. De V50 staat weer op vier wielen, de studenten duiken de kroeg weer in en de rust lijkt wedergekeerd.

Het zal toch niet...

Maar dan...

De auto staat nog geen tien minuten op de kant of de studenten horen weer een vreemd geluid. Ze kijken naar buiten en denken even dat het ze gelukt is om 23.00 uur al volledig de weg kwijt te zijn.

En dat is twee. Kort nadat de V50 van de kant rolde, volgde een volvo 940. Foto: De Vries Media

Maar nee, wat ze zien is echt. Op exact dezelfde plek, tegen precies hetzelfde schip is weer een auto gerold. En ook deze keer is een blauwe Volvo stationwagon.

Weer de politie bellen

Maud: ,,Dit is heel bizar. We hebben de politie maar opnieuw gebeld. 'Deze melding hebben we al afgehandeld', was de reactie.''

Maar even later is het ook de politie duidelijk dat toeval bestaat. Hoewel de agenten toch vrij krtiisch zijn, merkt een van de studenten op. ,,Een van hen ondervroeg me behoorlijk kritisch. Alsof wij er iets mee te maken zouden hebben.''

Deze keer gaat het om een oudere Volvo. Een 940 uit 1991. ,,De eerste stond niet op de handrem. Dit was een automaat die in de verkeerde stand stond.''

Ingedeukt

Het loopt licht af aan het Schuitendiep. Een woonbootbewoonster verderop weet te vertellen dat het vaker is voorgekomen dat een auto van de kade rolde, tegen een schip. Maar op deze manier, dat heeft nog niemand in de buurt ooit gehoord.

Een dag na de toevalstreffers liggen er nog onderdelen op de rand van de woonboot. De reling van het schip is zwaar ingedeukt. De bewoonster, een buitenlandse studente, is niet thuis.

Bij de medische faculteitskroeg drinken ze ook vanavond een biertje. ,Wij geloven ook nog steeds niet wat er gebeurd is'', zegt een van de vaste bezoekers die zich opmaakt voor de avond.

Het zal, ongetwijfeld, een veel saaiere avond dan gisteren worden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.