Tonnen voor leefbaarheid in Oost-Groningen

De provincie Groningen steekt nog eens ruim 500.000 euro in leefbaarheidsprojecten in Oost-Groningen.

Voor dorpshuis De Meet in Bellingwolde wordt 200.000 uitgetrokken. De gemeente stelde recent ook al acht ton voor een grootscheepse verbouwing beschikbaar.

Voor een opknapbeurt van Dorpshuis De Tille in Westerlee is 161.000 euro toegekend. Een ton wordt gestoken in het toekomstbestendig maken van voorzieningen in Meeden. De voorzieningen in het dorp worden afgestemd op een krimpend aantal inwoners. Er wordt onder meer een integraal kindcentrum gerealiseerd in de Sjaloomschool,. Hierin vinden de bestaande basisscholen een plaats. Het dorpshuis wordt verkleind. Eerder werd hiervoor al 8 ton beschikbaar gesteld.

De vernieuwing van het sportpark in Drieborg wordt door de provincie geholpen met 55.000 euro. De voorzieningen op het sportpark ondergaan een hoognodige opknapper Aan het haalbaarheidsonderzoek voor het Ecodorp in op het terrein van de vroegere aardappelmeelfabriek in Ter Apel is 34.000 euro toegekend.

Foto: Voorzitter Jan Bakker van SV Drieborg drong vorig jaar al aan op verbetering van de accommodatie op het sportpark in Drieborg. Foto: Archief DvhN/Huisman Media

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.