Topjaar voor Groninger Museum

Het Groninger Museum verwacht 2016 af te sluiten met een ‘uitzonderlijk hoog’ bezoekersaantal. Zo’n 290.000 mensen namen een kijkje. Dat is volgens het museum het hoogste aantal sinds 2002, het jaar van de tentoonstelling Ilja Repin, Het geheim van Rusland.

Kaskraker was dit jaar de tentoonstelling over David Bowie, die tot 10 april te zien was en alleen al goed was voor meer dan 200.000 bezoekers. Op dit moment is Rodin – Genius at Work te zien, ook een publiekstrekker. Sinds de opening op 18 november hebben al 40.000 mensen de tentoonstelling bezocht. Dat leidt in de weekenden en tijdens de kerstvakantie voor rijen.

Ook de tentoonstellingen die het museum internationaal laat reizen zijn populair. Zo maakt de tentoonstelling Transforming Fashion van modeontwerper Iris van Herpen een reis langs zes musea in de Verenigde Staten en Canada. In Duitsland is de Collectie Veendorp te zien geweest in musea in Lübeck, Würzburg en Freiburg en nog tot en met 29 januari in het Suermondt-Ludwig-Museum in Aken.

Foto: Siese Veenstra

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.