Topshelf begint met inrichten oude V&D

Warenhuis Topshelf is woensdag begonnen met de inrichting van een vestiging aan de Grote Markt in Groningen.

De eerste trailer met vitrinekasten en toonbanken arriveerde gisterochtend. Een groep Poolse sjouwers had de vrachtwagen snel leeg en de spullen in de voormalige vestiging van Vroom & Dreesmann gereden. De komende weken zal het een komen en gaan worden van vrachtwagens om de enorme winkel, 10.000 vierkante meter winkelvloeroppervlakte, in te richten en de koopwaar op de zes verdiepingen uit te stallen. De warenhuizen hebben een assortiment van meer dan 80.000 verschillende artikelen op voorraad.

Asbest

Algemeen directeur Inge van Kemenade opperde eerder dit jaar de winkel in Groningen in oktober te willen openen. Medewerkers ter plekke uitten woensdag daarover hun twijfels. ,,We hebben geleerd van Arnhem waar we ook een oud V&D-pand hebben betrokken. Alles moest daar in drie weken en dat is niet altijd even goed gegaan. Eigenlijk zijn we daar nog steeds niet klaar’’, komt uit de mond van de man die de inrichting van de vestigingen in Nederland begeleidt. Hij ziet de opening van de vestiging aan de Grote Markt later dan in oktober gebeuren.

In het pand heerst nog een enorme chaos. Specialisten zijn bezig met de afronding van de asbestsanering op de verdiepingen. Een klus die maanden heeft geduurd. Het winkelpand is in de jaren vijftig van de vorige eeuw gebouwd en asbest werd toen nog gezien als een ongevaarlijk bouwmateriaal. Naast de asbestspecialisten zijn metselaars bezig om de doorgangen van het oorspronkelijke winkelpand naar de verdiepingen aan de Roode Weeshuisstraat dicht te maken.

Topshelft heeft de ruimtes boven supermarkt Aldi en het magazijn aan de Roode Weeshuisstraat niet gehuurd. Voor deze panden wordt aan een woonfunctie gedacht. Topshelf wil uiteindelijk acht grote warenhuizen verspreid over het hele land openen. Het nog jonge bedrijf, anno 1996, had voor het inlijven van V&D-panden al vijf vestigingen.

‘Wat een leuke stad’

Het assortiment in de nieuwe zaken zal naast sportkleding en mode ook bestaan uit beauty-artikelen, parfums, modeaccessoires, reisbenodigdheden en schoolspullen. Een plek voor een kapsalon en een chocolaterie behoren tot de mogelijkheden. Alle Topshelf-vestigingen hebben een Coffee & More restaurant. De werving van het personeel voor de vestiging in Groningen is gaande.

Van Kemenade bracht in april van dit jaar een bezoek aan Groningen en kwam snel tot een besluit. ,,Wat een leuke stad. Het vertrek van de Bijenkorf speelt ook mee. Die voert veel merken die wij ook verkopen”, zei de onderneemster in april van dit jaar tegen deze krant.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.