Tot kerstdagen kan bij Zandberg geen enkel vaartuig passeren

De grote brug in het dorp Zandberg wordt opnieuw opgeknapt. Tot de kerstdagen kan daar daarom geen enkel vaartuig passeren.

De brug ligt over het Stadskanaal en is een belangrijke en drukke verkeersverbinding. Ze is eigendom van de gemeente Vlagtwedde. Die constateerde enkele jaren geleden na een onderzoek dat het bouwwerk niet in optimale staat was. Een opknapbeurt was nodig om het openen goed en veilig te laten verlopen.

Opknapbeurt

Een deel van die opknapbeurt werd eerder al uitgevoerd. Deze week is het tweede gedeelte van de klus begonnen. Volgens gemeentelijk woordvoerder Arjan Heugens houdt die onder meer in dat liggers onder de brug worden aangepakt.

,,Dat onderhoudswerk duurt tot de kerst en tot die tijd kan de brug niet omhoog. Vaartuigen kunnen daardoor niet passeren. We hebben bewust voor deze tijd van het jaar gekozen omdat het seizoen van de pleziervaart voorbij is.’’ Ook hebben volgens hem geen beroepsschippers laten weten dat ze daar de komende tijd willen passeren.

Auto’s kunnen wel gewoon over de brug rijden. De gemeente komt daarmee onder meer de vlakbij gelegen vestiging van aardappelmeelconcern Avebe tegemoet. De aardappelcampagne is immers in volle gang.

In april 2017 is het volgens Heugens precies andersom. Dan wordt de opknapbeurt afgesloten en staat de brug een tijd omhoog.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.