Town of Saints naar Paradiso en Rotown

Het zijn fijne weken voor Town of Saints. Vrijdag verscheen hun nieuwe album: 'No place like this'. Een dag later werd dat album gepresenteerd in Vera.

Maandag werd bekend dat tijdens de komende tour opnieuw in de Amsterdamse poptempel Paradiso (op 15 december), Rotown in Rotterdam (16 december) en EKKO in Utrecht (17 december) gespeeld wordt.

Opvolger

Met het album No place like this is na drie jaar de opvolger uit van debuutalbum Something to fight with. Het laat onder andere speelse Afrikaanse gitaarmotiefjes horen - een beetje als op Paul Simons Graceland. Tegelijk is folk nog steeds een dankbare inspiratiebron voor de muziek.

In de jaren tussen de twee albums is de Groninger groep rond zanger/gitarist Harmen Ridderbos en violiste/zangeres Heta Salkolathi een hecht collectief geworden. In 2010 begon het hiervoor genoemde duo de indiefolkband. Nu bestaat de groep uit vijf muzikanten. Het is de droom van Ridderbos om ooit een tienkoppige band aan te voeren.

Town of Saints heeft met energieke, opzwepende optredens inmiddels een respectabele live-reputatie opgebouwd. In 2014 gaf de groep in verschillende Europese landen liefst 130 optredens. Tijdens die lange tour stond de band ook in Paradiso en Rotown.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.