Trainingscentrum helpt 240 mensen aan werk

Het zogeheten trainings- en diagnosecentrum (TDC) in Oldambt heeft van januari tot en met november 240 mensen aan betaald werk geholpen. Wethouder Bard Boon reageert woensdag vol trots. ,,Het mag bekend zijn dat in onze regio het vinden van een baan een hele klus is. Er is al niet veel werk voorhanden én de concurrentie is groot.''

Van de 240 personen zijn 64 mensen aan de slag gegaan in Duitsland. Volgens de gemeente deden 112 werkzoekenden werkervaring op via een werkervaringsplaats, waarvan een derde een betaalde baan heeft overgehouden. Via de callcenteropleiding van werkvoorzieningschap Synergon vonden twintig werkzoekenden een betaalde baan.

In Oost-Groningen zijn behalve in Oldambt ook TDC's in de gemeenten Stadskanaal, Vlagtwedde, Veendam en Menterwolde. De centra zijn een samenwerking tussen de gemeenten, de werkvoorzieningschappen Synergon en Wedeka en Noorderpoort. Werkzoekenden worden er ondersteund, getraind en geschoold. Er wordt onderzocht voor welk beroep mensen geschikt zijn en hoe ze daarvoor klaargestoomd kunnen worden.

De gemeenteraad van Oldambt kreeg dinsdag een presentie in het TDC over de werkwijze en resultaten. Ook deelden een werkgever en werkzoekende hun ervaringen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.