Traumaheli verhuist van UMCG naar Eelde

Het Mobiel Medisch Team (MMT) verhuist op donderdag 27 oktober met de traumahelikopter en het MMT-voertuig naar de nieuwe standplaats in Eelde. De heli was meer dan vijftien jaar gevestigd op het dak van het Universitair Medisch Centrum (UMC) in Groningen.

Op Groningen Airport Eelde staat het team 24 uur per dag paraat om met de heli en het MMT-voertuig gespecialiseerde en acute zorg te verlenen bij ernstige ongelukken.

De verhuizing begint om 7.30 uur als het MMT voor het laatst vertrekt vanaf het dak van het UMCG vertrekt. Het platform blijft in gebruik om patiënten snel naar het ziekenhuis te brengen als dat nodig is.

Bestuursvoorzitter Jos Aartsen van het UMCG is blij dat op Groningen Airport Eelde een alternatieve standplaats is gevonden. ,,We bedanken de omwonenden van het UMCG voor hun geduld en het begrip dat zij, ondanks het geluidsoverlast, al die jaren hebben getoond voor het levensreddende werk van het MMT.’’

Aarsen zegt dat ook in Eelde ‘nadrukkelijk rekening zal worden gehouden met de geluidsaspecten van de vliegoperaties van het MMT om eventueel geluidshinder voor omwonenden van de luchthaven zoveel mogelijk te beperken’.

Vanaf Eelde kan het MMT met de traumahelikopter meer mensen sneller zorg bieden. De heli wordt ingezet in de drie Noordelijke provincies, de Waddeneilanden, het Noorden van Overijssel en ook gedeeltelijk in Duitsland.

Het MMT is volgens het UMCG in 2015 in totaal 1799 keer ingezet, waarvan 1333 met de traumahelikopter. Er werd 421 keer met de auto uitgerukt en 45 keer hulp verleend in Duitsland.

Foto: Archief Corné Sparidaens

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.