Trefcentrum in Oostwold moet zelf de broek ophouden

Oostwold dreigt de centrale ontmoetingsplek Centrum Havenstraat 5 te verliezen. De initiatiefnemer kan het financieel niet meer opbrengen.

Eigenares Thecla Brakel van dit centrum voelt zich genoodzaakt te stoppen, omdat een subsidieaanvraag door de gemeente Oldambt niet is gehonoreerd. ,,Het ging om enkele tienduizenden euro’s”, zegt wethouder Bard Boon (PvhN) van de gemeente Oldambt.

,,Wij hebben aangegeven dat we als gemeente niet meebetalen aan de exploitatie. Als deze mevrouw activiteiten houdt in haar centrum is het mogelijk een ander verhaal. Dan kunnen we bekijken of we een geldbedrag beschikbaar stellen. Maar we gaan geen precedent scheppen.”

Ontmoetingsplek

Overigens heeft Oldambt het ontmoetingscentrum, dat al enkele jaren in de benen wordt gehouden door Brakel, al 10.000 euro aan subsidie verstrekt. Gisteravond werd tijdens de commissievergadering door Henk Toorop een pleidooi gehouden om het centrum in de benen te houden. Bezoekers van het centrum hebben hun ervaringen met de raad gedeeld en daarnaast zijn er inwoners die een brief hebben geschreven. Allemaal met het uitgangspunt de ontmoetingsplek open te houden.

‘Ze moeten zelf voor de exploitatie zorgen’

Over het nut van het centrum en de betekenis voor de lokale gemeenschap twist niemand. ,,Maar mevrouw Brakel moet zelf voor een goede exploitatie zorgen. We kunnen en gaan niet met twee maten meten”, zegt Boon. ,,In Oostwold hebben we ook te maken met De Twee Oldambten. In Finsterwolde zijn hardwerkende mensen bezig hun partycentrum in de benen te houden en zo is er in elk dorp een voorbeeld te noemen”, zegt Boon.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.