Tribunes stadion De Langeleegte geheel tegen de vlakte (+video)

staantribunes achter de doelen van stadion De Langeleegte worden gesloopt

Verstokte fans van het profvoetbal in Veendam hebben waarschijnlijk in stilte een traantje weggepinkt. Met de inzet van groot materieel zijn deze week de staantribunes achter de doelen van stadion De Langeleegte gesloopt.

De Langeleegte. Ooit boezemde de naam van het stadion tegenstanders ontzag in. Voor veel clubs was de reis naar de Langeleegte een lange en als de Geelzwarten de punten in eigen huis wisten te houden, was de terugweg een nog langere.

 Failliet

Die tijd is voorgoed voorbij. In het voorjaar van 2013 ging de voetbalclub failliet. Sindsdien is het stadion niet meer in gebruik. De laatste profwedstrijd die er gespeeld werd, was het oefenduel tussen FC Groningen en Emmen, ter voorbereiding op het huidige seizoen.

Hstorisch moment

Oud-speler Rudolf Metz van SC Veendam sprak van een historisch moment toen de sloop van de tribunes begon. De staantribunes zijn verwijderd om het sportpark een meer open karakter te geven. Rondom het stadion liggen de sportvelden van de voetbalclub Veendam 1894 en het honk- en softbalcomplex van The Blokes.

Het sportpark moet in samenwerking met de scholengemeenschap Winkler Prins meer gebruikt worden voor sport en onderwijs.  De gemeente en de school gaan de gebouwen van het stadion gebruiken. Profvoetbal evenwel, zal er niet meer bedreven worden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.