Troebadoers gaan op zoek naar lekkerste appeltaart van Groningen

De Groninger Troebadoers Alex Vissering, Edwin Jongedijk en Jan Henk de Groot gaan de komende weken op zoek naar de lekkerste appeltaart van Groningen en omstreken. De actie is onderdeel van hun nieuwe theatershow ‘Appeltoarde en rooie wien’ waarmee de heren vanaf oktober langs de theaters gaan.

De tour volgt op de release van hun nieuwe cd Onbekìnde Wegen die begin oktober verschijnt en vrijdagavond 5 oktober wordt gepresenteerd bij Evelyn (Evelientje) Novacek in Hoogezand. Het is de langverwachte opvolger het debuut Veenhoes Sessies die hits als Riekdom en In de Nacht voortbracht. Hun theatershow Appeltoarde en rooie wien is de derde grote theatershow van De Troebadoers.

Tientallen taarten

,,Appeltaart en rode wijn eten we vaak bij onze repetities’’, zegt de Groot. ,,Het staat altijd op tafel, bij wie van ons we op dat moment ook zijn. Zo ontstond de titel voor onze nieuwe theatershow.’’ Het idee voor de appeltaartenactie volgde logischerwijs. ,,Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen appeltaartrecept’’, vult Vissering aan. ,,Volgens mij bakken vrouwen de lekkerste appeltaarten, maar we dagen nadrukkelijk ook de kerels uit om de handen uit de mouwen te steken.’’

En wat te doen als er tientallen taarten worden ingeleverd? ,,We gaan ze echt allemaal zelf proeven, maar met zulke hoeveelheden krijgt de zaal natuurlijk ook een stukje’’, belooft Jongedijk.

Appeltaart inleverpunt

Bezoekers van de theatershow wordt gevraagd een eigen gebakken appeltaart mee te nemen en deze in te leveren bij het speciale daarvoor ingerichte ‘appeltoarde inleverpunt’. Tijdens de show proeven De Troebadoers de ingeleverde appeltaarten live op het podium. De uiteindelijke winnaar krijgt een uniek thuisconcert aangeboden.

De theatertour Appeltoarde en rooie wien trapt op 6 oktober af in Ons Noabershoes in Veelerveen. Kijk voor alle data en meer informatie op facebook.com/troebadoers.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.