Twaalf nieuwe besmettingen bij corona-uitbraak in UMCG: het gaat inderdaad om de gevreesde Britse variant

Het UMCG heeft te maken met een corona-uitbraak op de afdeling thoraxchirurgie. Foto: archief DVHN

De corona-uitbraak op een verpleegafdeling in het UMCG leidt ook woensdag tot nieuwe besmettingen. Nog vijf patiënten en zeven medewerkers zijn positief getest op het coronavirus, wat het totaal op 34 brengt. Woensdag werd duidelijk dat er sprake is van de Britse variant.

Het totaal aantal besmette personen dat te herleiden is naar de corona-uitbraak op de verpleegafdeling thoraxchirurgie komt daarmee op 34. Het gaat om 18 patiënten en 16 medewerkers.

Een woordvoerder laat woensdag weten dat er sprake is van de Britse variant. „We hadden het al verwacht, maar vinden het toch heel erg vervelend: er is in deze uitbraak inderdaad sprake van de Britse variant, B1.1.7. We weten dat deze variant besmettelijker is. Dat kan het moeilijker maken om deze uitbraak in te dammen."

Het ziekenhuis zegt er alles aan te doen om alle besmette personen op te sporen en nieuwe besmettingen te voorkomen.

Aantal operaties uitgesteld

Het ziekenhuis maakte dinsdag bekend dat zo’n tien tot vijftien geplande operaties vanwege de uitbraak zijn uitgesteld. Ook is een opnamestop ingesteld op de afdeling thoraxchirurgie.

Aan het eind van de week hoopt het ziekenhuis nieuwe patiënten op andere afdelingen binnen het ziekenhuis op te kunnen nemen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen