Twee Scheemders gepakt met drie kilo wiet in Duitsland

Twee inwoners van Scheemda (26 en 27 jaar) zitten in Duitsland vast voor drugssmokkel. Zij zijn vorige week betrapt bij de overdracht van drie kilo wiet in Landkreis Leer.

De Duitse politie speekt van een ‘grote slag’ in een uitgebreid onderzoek naar smokkel van verdovende middelen. ,,Het gaat om een levendige drugslijn, die al langere tijd bestaat’’, aldus een woordvoerder van de politie in het Duitse Emsland.

De politie kwam woensdagavond in het Duitse plaatsje Westoverledingen in actie toen de twee Scheemders de partij drugs overdroegen aan drie Duitsers (19, 21 en 22 jaar) uit Westoverledingen en Rhauderfehn. ,,De vijf verdachten zijn op heterdaad betrapt’’, aldus de woordvoerder.

Met drugshonden heeft de politie direct daarop elf huiszoekingen in de regio gedaan. Ook de auto’s van de verdachten zijn doorzocht. Naast de drie kilo marihuana werden ook 130 gram cocaïne, extasy- en LSD-pillen, geld, een luchtdrukpistool en twee ploertendoders in beslag genomen.

De twee Scheemders zijn donderdag voorgeleid aan de rechter in Leer. Zij zitten in voorarrest, net als hun Duitse companen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen