Twee Stadjers (24 en 26) opgepakt met Azim: hun rol is nog onduidelijk

Azim A. kon maandagmiddag worden aangehouden op basis van tips die bij de politie zijn binnen gekomen in combinatie met recherche-onderzoek.

,,We hebben alles bij elkaar gelegd en kwamen uiteindelijk hier uit’’, aldus politiewoordvoerder Nathalie Schubart. Azim, verdacht van het neerschieten van een student op de Korreweg drie weken geleden, werd opgepakt in een grotendeels verlaten studentenflat in de Groninger wijk Selwerd.

Rol twee opgepakte Stadjers nog onduidelijk

De twee mannen die bij hem waren zitten ook nog vast. Het gaat om twee Stadjers van 24 en 26 jaar. En dus niet om de twee medeverdachten die vorige week weer op vrij voeten zijn gesteld, benadrukt de politie. Het is nog onduidelijk of de nieuwe betrokkenen in de flat woonden en Azim een schuilplaats boden. ,,Hun rol wordt onderzocht.’’

Klopjacht politie: dagelijks controles en invallen

De politie heeft het appartementje in de flat aan de Duindoornstraat doorzocht. Of er iets in beslag is genomen wil Schubart niets zeggen. In de klopjacht op de vermeende schutter hield de politie de afgelopen weken dagelijks controle-acties en deed ze op meerdere locaties invallen.

Willekeurig slachtoffer

Het 21-jarige slachtoffer van de schietpartij is voor het leven verlamd. Volgens de politie is hij een willekeurig slachtoffer.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.