Twee autobranden in één nacht in Hoogezand; politie gaat uit van brandstichting

In één nacht zijn twee auto’s in Hoogezand korte tijd na elkaar uitgebrand. Beide voertuigen stonden geparkeerd in de buurt van de Ferdinand de Bolstraat. De straat is dit jaar al vijf keer eerder getroffen door brand. Vier maal in dezelfde flat en één keer een autobrand.

De eerste autobrand vond rond 3 uur ‘s nachts plaats op de kruising met de Bartholomeus van der Helststraat. Een bedrijfsbus stond aan de voorzijde in de brand, maar de brandweer kon voorkomen dat het voertuig volledig uitbrandde.

Op het moment van blussen werd er opnieuw brand gemeld. Tweehonderd meter verderop aan de Winkelhoek stond een papiercontainer tegen de gevel van de flat in brand. Ook deze brand wist de brandweer te blussen.

Tweede brand

Rond 5:20 kreeg de brandweer nogmaals een melding van een autobrand. Dit keer stond een auto in brand op de binnenplaats achter de flat. De auto was volledig uitgebrand.

Brandstichting

De politie gaat uit van brandstichting en adviseert mensen om direct 112 te bellen zodra ze iets verdachts zien. 'We kunnen ons voorstellen dat omwonenden bezorgd zijn,' meldt een woordvoerder.

Alweer brand (en een poging) in Ferdinand Bolstraat in Hoogezand
Lees verder
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.