Twee keer prijs voor dansschool Marum op EK hiphop

Bij de Europese kampioenschappen hiphop in het Duitse Bottrop hebben teams van sport- en dansschool SDM uit Marum dit weekend twee Europese titels gewonnen.

De twee oudste demoteams van de dansschool hadden zich voor de EK in het Movie Park bij Bottrop gekwalificeerd. Met gemak kwamen zij zondag al door de finale heen. Een dag later wonnen ze in hun categorie beide de titel tijdens de ‘grand finale’.

De teams voerden een dans uit waarin ze verschillende streetdance- en hiphopstijlen in één choreografie hadden samengebracht. Het team ‘Supreme’ deed samen met vijf andere teams mee in de categorie 15-18 jaar (junior), terwijl het team ‘Pressplay’ tegen vier andere teams moest strijden in de categorie 18+ (senior).

Naar Orlando

Tijdens hun uitvoeringen moesten de teams het stellen zonder steun van aanwezige vrienden en familie in de zaal. Die konden de verrichtingen maandag via een livestream wel van minuut tot minuut volgen. Bij thuiskomst zijn de winnende teams maandagavond feestelijk onthaald.

Door de overwinningen hebben de teams beide een wildcard bemachtigd voor het WK dat volgend jaar plaatsvindt in Orlando, Florida. Het is voor het eerst dat teams van de dansschool aan het WK zullen deelnemen.

Op 8 en 9 juli voeren beide teams hun show nog op tijdens een eindshow in MartiniPlaza in Groningen waar alle teams van de school aan meedoen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.